上海高考网
上海站

热门城市 | 全国 北京 上海 广东

华北地区 | 北京 天津 河北 山西 内蒙古

东北地区 | 辽宁 吉林 黑龙江

华东地区 | 上海 江苏 浙江 安徽 福建 江西 山东

华中地区 | 河南 湖北 湖南

西南地区 | 重庆 四川 贵州 云南 西藏

西北地区 | 陕西 甘肃 青海 宁夏 新疆

华南地区 | 广东 广西 海南

高考网
热门推荐
您现在的位置:高考上海站 > 高中试卷 > 上海历年高考真题 > 2007上海高考真题 > 正文

2007年普通高等学校招生全国统一考试上海卷英语试题(附答案)

来源:上海高考网 文章作者:文件内附 2009-11-12 00:18:01

12
本试卷分为第I卷(第1-12页)和第II卷(第13页)两部分。全卷共13页。满分150分。考试时间120分钟。第I卷(共150分)考生注意:1.答第I卷前,考生务必在答题卡和答题纸上用钢笔或圆珠笔清楚填写姓名、准考证号、校

  本试卷分为第I卷(第1-12页)和第II卷(第13页)两部分。全卷共13页。满分150分。考试时间120分钟。
  第I卷 (共150分)
  考生注意:
  1.答第I卷前,考生务必在答题卡和答题纸上用钢笔或圆珠笔清楚填写姓名、准考证号、校验码,并用铅笔在答题卡上正确涂写准考证号和校验码。
  2.第I卷(1-16小题,25-84小题)由机器阅卷;答案必须全部涂写在答题卡上。考生应将代表正确答案的小方格用铜笔涂黑。注意试题号和答题卡编号——对应,不能错位。答案需要更改时,必须将原选项用橡皮擦去,重新选择。答案不能涂写在试卷上,涂写在试卷上一律不给分。第I卷中的第17-24小题和第II卷的试题,其答案用钢笔或圆珠笔写在答题纸上,如用铅笔答题,或写在试卷上也一律不给分。
  1.Listening Comprehenslon
  Part A      Short Conversations
  Divertions      In Part A, you will bear ten short conversations between two speaker. At the end of each conversation, a question will be asked aiout what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and deode which one is the best answer to the question you have heard.
  1.A.Coke.
  B.Coffee
  C.Tea.
  D.Water.
  2.A.At a restaurant.
  B.At a studio.
  C.At a concert.
  D.At a theatre.
  3.A.Relieved.
  B.Worried.
  C.confused.
  D.Depressed.
  4.A.The Browns.
  B.The Browns’s son.
  C.The postman.
  D.The neighbour.
  5.A.7:00
  B.7:10
  C.9:00
  D.9:10
  6.A.The ring is not hers.
  B.She doesn’t have gold rings.
  C.She prefers gold to silver.
  D.She lost her silver ring.
  7.A.The screen doesn’t have to be cleaning.
  B.The keyboard also needs cleaning.
  C.The man shouldn’t an the cleaning.
  D.There’s not enough time to clean both.
  8.A.The driver will stop the his immediately.
  B.The guy by the door will help the woman.
  C.The woman should check the map.
  D.He will tell the woman when to get off.
  9.A.She dislikes fireworks.
  B.She has plans tar the evening.
  C.She doesn’t feel like going out.
  D.She has to get theatre tickets.
  10.A.They can’t see the stars clearly.
  B.They’re not in the city tonight.
  C.They’re looking at the stars from the city.
  D.They’re talking about movie stars.

  Part B Passages
  Directions:      In Part B, you will heat two short passages, and you will be asked three questions on each of the passage. The passage will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on you paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard.
  Questions 11 through 13 are based on the following passage.

  11.A.It can make her famous.
  B.It is easy and rewarding.
  C.It is dangerous but exciting.
  D.It has its moving moment.
  12.A.Somebody was killed.
  B.Nobody was injured.
  C.Karen was physically hurt.
  D.Many buildings exploded.
  13.A.A fierce war.
  B.A serious injury.
  C.A terrible explosion.
  D.A brave journalist.

  Question 14 through 16 are based on the following news.

  14.A.Internet use is increasing quickly in rural and urban areas.
  B.More and more rural residents have Internet access.
  C.People have a limited choice of Internet providers.
  D.City residents use the Internet frequently.
  15.A.Over 2 million.
  B.Around 6 million.
  C.23 million.
  D.17 million.
  16.A.More girls have their own websites than boys.
  B.1 in 4 kids have Internet access from home.
  C.Most kids think they get too little time online at school.
  D.Internet connection at home is quicker than that at school.

  Part C    Longer Conversations
  Directions:   In Part C. you will hear two longer conversations. The conversations will be read twice. After you hear each conversation, you ore required to fill in the numbered blanks with the information you have heard. Write your answers an you answer sheet.
  Blanks 17 through 20 are based on the following conversation.
  Garden Restaurant Reservation From
  Name:                           Jessica       17
  Time:                            9:00 p.m.       18
  Number of People:                 Six
  Phone Number:                          19
  Special Request:                         20       dishes
  Complete the from. Write ONE WORD for each answer.

  Blanks 21 through 24 are based on the following conversation.
  What is Harrods, the biggest department store in the OK, famous for? Its     21     and Egyptian Hall.
  How do people feel when they are in the Egyptian Hall? They feel they are     22     .
  How does Harrods get most of its power? By producing     23     itself.
  How is the business during the January sales? There is an increase in     24     .
  Complete the from. Write NO MORE THAN TOREE WORDS for each answer.

  11.Grammar and Vocabulary
  Directions:      Beneath each of the following sentences there are four choices marked A、B、C and D. Choose the one answer that best completes the sentence.
  25.Leaves are found on all kinds of trees, but they differ greatly         size and shape.
  A.on
  B.from
  C.by
  D.in
  26.The mayor has offered a reward of $ 5 000 to         who can capture the tiger alive or dead.
  A.both
  B.others
  C.anyone
  D.another
  27.Alan is a careful driver, but he drives            of my friends.
  A.more carefully
  B.the most carefully
  C.less carefully
  D.the last carefully
  28.— Did you tidy your room?
  — No, I was going to tidy my room but I          visitors.
  A.had
  B.have
  C.have had
  D.will have
  29.— Guess what! I have got A for my term paper.
  — Great! You          read widely and put a lot of work into it.
  A.must
  B.should
  C.must have
  D.should have
  30.With the help of high technology, more and more new substances            in the past years.
  A.discovered
  B.have discovered
  C.had been discovered
  D.have been discovered
  31.— How was the televised debate last night?
  — Super! Rarely            so much media attention.
  A.a debate attracted
  B.did a debate attract.
  C.a debate did attract
  D.attracted a debate
  32.The little boy came riding full speed down the motorway on his bicycle,             it was!
  A.What a dangerous scene
  B.What dangerous a scene
  C.How a dangerous scene
  D.How dangerous the scene
  33.Pop music is such an important part of society                it has even influenced our language.
  A.as
  B.that
  C.which
  D.where
  34.After a knock at the door, the child heard his mother’s voice           him.
  A.calling
  B.called
  C.being called
  D.to call
  35.There is nothing more I can try            you to stay, so I wish you good luch.
  A.being persuaded
  B.persuading
  C.to be persuaded
  D.to persuade
  36.The Town Hall              in the 1800’s was the most distinguished building at that time.
  A.to be completed
  B.having been completed
  C.completed
  D.being completed
  37.His movie won several awards at the film festival,            was beyond his wildest dream.
  A.which
  B.that
  C.where
  D.it
  38.Small sailboats can easily torn over in the water            they are not managed carefully.
  A.though
  B.before
  C.until
  D.if
  39.             he referred to in his article was unknown to the general reader.
  A.That
  B.What
  C.whether
  D.that
  40.The traditional view is           we sleep because our brain is “programmed”to make us do so.
  A.when
  B.why
  C.whether
  D.that
  41.At minus 130 ℃, a living cell can be            for a thousand years.
  A.spared
  B.protected
  C.preserved
  D.developed
  42.Since Tom              downloaded a virus into his computer, he can not open the file now.
  A.readily
  B.horribly
  C.accidentally
  D.irregularly
  43.My morning               includes jogging in the park and reading newspapers over breakfast.
  A.drill
  B.action
  C.regulation
  D.routine
  44.John was dismissed last week because of his            attitude towards his job.
  A.informal
  B.casual
  C.determined
  D.earnest

  Ⅲ.Cloze
  Directions:     For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.
  (A)
  Being alone in outer space can be frightening. That is one reason why astronauts on solo(单独的) space flight were given plenty of work to keep them     45    . They were also in constant communication with people on the earth,    46    , being with people from whom you cannot get away might be even harder than being alone. This is what happens on long submarine(潜水艇) voyages. It will also happen on     47     space flights in the future. Will there be special problems of adjustment under such conditions?
  Scientists have studied the reactions of men to one another during long submarine voyages. They have found that the longer the voyage lasts, the more serious the problem of    48    is. When men are     49     together for a long period, they begin to feel uneasy. Everyone has little habits of speaking and behaving that are ordinarily acceptable. In the limited space over a long period of time, however, these little habits may become very     50    .
  Apparently, although no one wants to be     51     all the time, everyone needs some degree of privacy. When people are enclosed together, they are in what is called a stress situation. That means that they are under an unusual amount of     52     or stress.
  People who are well-adjusted are able to     53     stress situations better than others. That is one reason why so much care is taken in     54     our astronauts. These men undergo a long period of testing and training. One of the things tested is their behaviour under stress.
  45.A.tired
  B.asleep
  C.conscious
  D.busy
  46.A.So far
  B.After all
  C.However
  D.Therefore
  47.A.long
  B.fast
  C.dangerous
  D.direct
  48.A.fuel
  B.entertainment
  C.adjustment
  D.health
  49.A.shut up
  B.held up
  C.brought up
  D.picked up
  50.A.pleasing
  B.annoying
  C.common
  D.valuable
  51.A.noisy
  B.alone
  C.personal
  D.sociable
  52.A.emphasis
  B.conflict
  C.power
  D.pressure
  53.A.handle
  B.create
  C.affect
  D.investigate
  54.A.becoming
  B.choosing
  C.ordering
  D.promoting
  (B)
  One topic is rarely mentioned in all the talk of improving standards in our schools: the almost complete failure of foreign-language teaching. As a French graduate who has taught for more than twenty-five years, I believe I have some idea of why the failure is so total.   55   the faults already found out in the education system as a whoie-such as child-centred learning, the “discovery”method, and the low expectations by teachers of pupils-there have been several serious     56     which have a direct effect on language teaching.
  The first is the removal from the curriculum(课程)of the thorough teaching of English
  57    . Pupils now do not know a verb from a noun, the subject of a sentence from its object, or the difference between the past, present, or future.
  Another important error is mixed-ability teaching, or teaching in ability groups so   58    that the most able pupils are     59     and are bored while the least able are lost and    60   Bored. Strangely enough, few head teachers seem to be in favour of mixed-ability school football teams.
  Progress depends on memory, and pupils start to forget immediately they stop having     61     lessons. This is why many people who attended French lessons at school, even those who got good grades, have forgotten it a few years later.  62     they never need it, they do not practice it.
  Most American schools have accepted what is inevitable and     63     modem languages, even Spanish, from the curriculum. Perhaps it is time for Britaio to do the same, and stop     64     resources on a subject which few pupils want or need.
  55.A.Due to
  B.In addition to
  C.Instead of
  D.In spite of
  56.A.errors
  B.situations
  C.systems
  D.methods
  57.A.vocabulary
  B.culture
  C.grammar
  D.literature
  58.A.wide
  B.similar
  C.separate
  D.unique
  59.A.kept out
  B.turned down
  C.help back
  D.left behind
  60.A.surprisingly
  B.individually
  C.equally
  D.regular
  61.A.extra
  B.traditional
  C.basic
  D.regular
  62.A.Although
  B.Because
  C.Until
  D.Unless
  63.A.restored
  B.absorbed
  C.prohibited
  D.withdrawn
  64.A.wasting
  B.focusing
  C.exploiting
  D.sharing

  IV.Reading Comprehension
  Directions:     Read the following four passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.
  (A)
  What do you want to be when you grow up? A teacher? A doctor? How about an ice-Cream taster?
  Yes, there really is a job where you can get paid to taste ice cream. Just ask John Harrison, an “Official Taste Tester” for the past 21 years. Testing helps manufacturers to be sure of a product’s quality. During his career Harrison has been responsible for approving large quantities of the sweet ice cream – as well as for developing over 75 flavors (味道).
  Some people think that it would be casy to do this job; after all, you just have to like ice cream, right? No – there’s more to the job than that, says Harrison, who has a degree in chemistry. He points out that a dairy or food – science degree would be very useful to someone wanting a career in this “cool” field.
  In a typical morning on the job, Harrison tastes and assesses 60 ice-cream samples. He lets the ice cream warm up to about 12 F. Harrison explains, “You get more flavor from warmer ice cream, which is why some kids like to stir it, creating ice-cream soup.”
  While the ice cream warms up, Harrison looks over the samples and grades each one on its appearance. “Tasting begins with the eyes,”he explains. He checks to see if the ice cream is attractive and asks himself, “Does the product have the colour expected from that flavor?”Next it’s time to taste!
  Continuing to think up new ideas、try out new flavors、and test samples from so many kinds of ice cream each day keeps Harrison busy but happy – working at once cool job.
  65.what is John Harrison’s job?
  A.An official.
  B.An ice-cream taster.
  C.A chemist.
  D.An ice-cream manufacturer.
  66.According to John Harrison, to be qualified in the “cool field”, it is helpful to         .
  A.keep a diary of work
  B.have a degree in related subjects
  C.have new ideas every day
  D.find out new flavors each day
  67.What does Harrison do first when testing ice cream?
  A.He stirs the ice cream.
  B.He examines the colour of the ice cream.
  C.He tastes the flavor of the ice cream.
  D.He lets the ice cream warm up.
  68.Which of the following is probably the best title of the passage?
  A.Tasting with Eyes
  B.Flavors of Ice Cream
  C.John Harrison’s Life
  D.One Cool Job
  (B)
  (You may read the questions first.)
  SCREENGRABS
  BBC1
  PLANET EARTH
  9PM
  Fresh Water provides an expansive subject for the third programme in the BBC’s fascinating new natural history series. Broadly, we investigate the world’s lakes and rivers and the creatures which inhabit them. Thus we visit the deepest lake on the planet, Lake Baikal in Siberia. We observe large colonies of Indian smooth-coated otters (above) looking around. A magical series which gives us a real sense of context in relation to the planet we inhabit.
  
  BBC2
  FAMILY GUY
  11.45PM
  Road to Europe. Without proper identification, Brian and Stewie stow away on a plane they think is leaving for England. They’re wrong, and soon they’re in Saudi Arabia (Brian:“Oh my God, we are finished. We are lost in the desert.”) at the beginning of a long trip home.
  
   ITV1
  AGATHA CHRISTIE’S POIROT
  
  9PM
  Cards on the Table, Tonight’s mystery concerns the death of one of London’s richest and most mysterious men, Mr Shaitana (Alexander Siddig), who has a fascination with crime. Shaitana hosts dinner and a game of bridge in his apartment, but when the time comes for the first guests to take their leave, they discover that their host has been stabbed through the heart.

  CHANNEL4
  THE GAMES: LIVE
  9PM
  
  For the first time on The Games, the men fight in a Kendo tournament, using 1.2 m shinai (Bamboo-swords). The women compete in the oycling, racing wheel-to-wheel on competition bike with no brakes. Plus other news from the English Institute of Sport in Sheffield.
  69.The Fresh Water series at 9 PM           .
  A.explores the lakes, rivers and the creatures in them
  B.is devoted to the freshwater creatures in the world
  C.explains the relationship among inhabitants on the earth
  D.focuses on the deepest river on the planet
  70.The phrase “stow away”most probably means“          ”
  A.hide secretly
  B.talk excitedly
  C.operate easily
  D.guide successfully
  71.A mystery story adapted from Agatha Christie’s novel will be shown on        .
  A.BBC1
  B.BBC2
  C.ITV1
  D.Channel 4
  (C)
  Mail carriers will be delivering some good news and some bad news this week.
  The bad news: Stamp prices are expected to rise 2 cents in May to 41 cents, the Postal Regulatory Commission announced yesterday. The good news: With the introduction of a “forever stamp,”it may be the last time Americans have to use annoying 2-or 3-cent stamps to make up postage diffcrences.
  Beginning in May, people would be able to purchase the stamps in booklets of 20 at the regular rate of a first-elass stamp. As the name implies, “forever stamps” will keep their first-class mailing value forever, even when the postage rate goes up.
  The new “forever stamp” is the United States Postal Service’(USPS) answer to the complaints about frequent rate increases. The May increase will be the fifth in a decade. Postal rates have risen because of inflation (通货膨胀),competition from online bill paying, and the rising costs of employee benefits, including healthcare, says Mark Saunders, a Spokesman for USPS.
  The USPS expects some financial gain from sales of the “forever stamp” and the savings from not printing as many 2-or 3-cent stamps. “It’s not your grandfather’s stamp,” says Mr. Saunders. “It could be your great-grandchildren’s stamp.”
  Other countries, including Canada, England, and Finland use similar stamps.
  Don Schilling, who has collected stamps for 50 years, he’s interested in the public’s reaction. “This is an entirely new class of stamps,” Mr. Schilling says. He adds that he’ll buy the stamps because he will be able to use them for a long period of time, not because they could make him rich-the volume printed will be too large for collectors. “We won’t be able to send our kids to college on these,” he says, laughing.
  The USPS board of governors has yet o accept the Postal Regulatory Commission’s decision, but tends to follow its recommendations. No plans have been announced yet for the design of the stamps.
  72.The main purpose of introducing a “forever stamp”is          .
  A.to reduce the cost of printing 2-or 3-cent stamps
  B.to help save the consumers’ cost on first-class mailing
  C.to respond to the complaints about rising postal rates
  D.to compete with online bill paying
  73.By saying “It could be your great-grand children’s stamp”, Mr Saunders means that forever stamps            .
  A.could be collected by one’s great-grandchildren
  B.might be very precious in great-grandchildren’s hands
  C.might have been inherited from one’s great-grandfathers
  D.could be used by one’s great-grandchildren even decades later
  74.Which of the following is true according to the passage?
  A.The investment in forever stamps will bring adequate reward.
  B.America will be the first country to issue forever stamps.
  C.The design of the “forever stamp” remains to be revealed.
  D.2-or 3-cent stamps will no longer be printed in the future.
  75.What can be concluded from the passage?
  A.With forever stamps, there will be no need to worry about rate changes.
  B.Postal workers will benefit most form the sales of forever stamps.
  C.The inflation has become a threat to the sales of first-class stamps.
  D.New interest will be aroused in collecting forever stamps.
  (D)
  The traditional tent cities at festivals such as Glastonbury may never be the same again. In a victory of green business that is certain to appeal to environmentally-aware music-lovers, a design student is to receive financial support to produce eco-friendly tens made of cardboard that can be recycled after the bands and the crowds have gone home.
  Major festivals such as Glastonbury throw away some 10,000 abandoned tents at the end of events each year. For his final year project at the University of the West of England, James Dunlop came up with a material that can be recycled. And to cope with the British summer, the cardboard has been made waterproof.
  Taking inspiration from a Japanese architect, who has used cardboard to make big buildings including churches, Mr Dunlop used cardboard material for his tents, which he called Myhabs.
  The design won an award at the annual New Designers Exhibition after Mr Dunlop Graduated from his product design degree and he decided to try to turn it into a business.
  To raise money for the idea, he toured the City’s private companies which fund new businesses and found a supporter in the finance group Mint. He introduced his idea to four of Mint’s directors and won their support. Mint has committed around £500,000 to MyHab and taken a share of 30 per cent in Mr Dunlop’s business. The first Myhabs should be tested at festivals this summer, before being marketed fully next year.
  Mr Dunlop said that the design, which accommodates two people, could have other uses, such as for disaster relief and housing for the London Olympics.
  For music events, the cardboard houses will be ordered online and put up at the sites by the Myhab team before the festival-goers arrive and removed by the company afterwards, They can be Personalized and the company will offer reductions on the expense if people agree to sell exterior(外部的) advertising space.
  The biggest festivals attract tens of thousands of participants, with Glastonhury having some 150,000 each year. Altogether there are around 100 annual music festivals where people camp in the UK. The events are becoming increasingly environmentally conscious.
  76.“Eco-friendly tents” in paragraph 1 refer to tents              .
  A.economically desirable
  B.favorable to the environment
  C.for holding music performances
  D.designed for disaster relief
  77.Mr Dunlop established his business              .
  A.independently with an interest-free loan from Mint
  B.with the approval of the City’s administration
  C.in partnership with a finance group
  D.with the help of a Japanese architect
  78.It is implied in the passage that               .
  A.the weather in the UK. Is changeable in summer
  B.most performances at British festivals are given in the open air
  C.the cardboard tents produced by Mr Dunlop can be user-tailored
  D.cardboard tents can be easily put up and removed by users
  79.The passage is mainly concerned with              .
  A.an attempt at developing recyclable tents
  B.some efforts at making full use of cardboards
  C.an unusual success of a graduation project
  D.the effects of using cardboard tents on music festivals
  (E)
  Directions:    Read the following text and choose the most suitable heading from A-F for each paragraph. There is one extra heading which you do not need.
  A.Do established musicians have a responsibility to guide and assist young up-and-coming musicians?
  B.Did anyone promote your musical education when you were growing up?
  C.What kind of “world music” do you enjoy?
  D.What’s your comment on pop music?
  E.Does the contemporary music press give jazz the coverage it deserves?
  F.What’s wrong with the music on the radio?
  An interview with Wynton Marsalis, a noted jazz musician
  80.
  There were the older jazz musicians who hung around our house when I was young. I saw how much they practiced, how serious they were about their art. I knew then I had to work just as hard if I wanted to succeed. Of course, my father inspired me a lot, and many teachers took the time to nurture my latent and the talents of other students in our school.
  81.
  Yes. We’ve done such a poor job with music education because, as a society, we haven’t maintained the kind of education that a true artist and musician needs. Young people haven’t been able to equate romance and talent with music. For instance, most of the people who make it in the music industry today have to look good. How they sound is secondary. Sarah Vaughan, Bessie Smith, Ella Fitzgerald — those big, romantic queens of jazz music wouldn’t make it in today’s music industry, and that’s a shame. We need to teach young people about the alternatives.
  82.
  Around the would people make music that, if you listen carefully to it, sounds a little like the cadence of their language. I’d call it folk music. When I’m away from home, I make a point of listening to regional folk music, not what’s on the radio.
  83.
  The same music is on the radio all over the world, and the American sound is overwhelming. Even the pop music that’s produced and created in foreign countries has that American beat, that underscore of funk. As a musician, I’m not interested in hearing recycled versions of the same genre over and over. Any music that doesn’t have a development section just isn’t interesting to me.
  84.
  The music press has so much to introduce these days, and jazz is just a small fraction of it. Because some people are intimidated by jazz, they don’t cover it unless it’s a big name. New jazz musicians don’t get much of break. A lot of editors don’t say anything about jazz these days unless it’s Marsalis. That’s a shame. What VH1 is doing with their Save the Music campaign is phenomenal. They’re getting all these instruments out to needy kids. It’s the kind of thing all networks should be doing.

  第Ⅱ卷 (共45分)
  I.Translation
  Directions::    Translate the following sentences into English using the words given in the brackets.
  1.他们的新房子离学校很远。(far)
  2.不在房间的时候别让灯开着。(when)
  3.我忘了提醒他面试的时间。(remind)
  4.各色阳伞给夏日待头平添了活泼的气氛。(add to)
  5.无论风多大、雨多急,警察一直坚守在岗位上。(no matter…)
  6.医生挨家挨户上门巡坊,省去了许多老年人去医院的麻烦。(save)
  II.Guided Writing
  Directions: Write an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese.
  以“礼物”为主题写一篇作文。该文章必须包括以下内容:
  1.你送礼物的对象及所送的礼物;
  2.该礼物对他(她)可能产生的影响或带来的变化。

  2007年全国普通高等学校招生统一考试(上海卷)
  英语试卷

  参考答案
  第Ⅰ卷
  1.D  2.A  3.A  4.C  5.D  6.A  7.B  8.C 
  9.B  10.B  11.C  12.C  13.D  14.B  15.A   16.D
  17.Blair   18.Friday   19.513 0318  20.Italian
  21.Food Hill  22.in another world 23.electricity   24.customers and sales
  听力评分标准
  1.17-24题,每小题1分。
  2.17、18、19、20、23题,每拼错/漏写/误写一个单词扣1分。
  3.21、22、24题,每拼错/漏写/误写一个单词扣0.5分。
  4.17、18、22题首字母必须大写,否则扣1分,其余大小写均不扣分。
  第二大题至第三大题,每小题1分。共40分。
  25.D  26.C  27.D  28.A  29.C
  30.D  31.B  32.A  33.B  34.A
  35.D  36.C  37.A  38.D  39.B
  40.D  41.C  42.C  43.D  44.B
  45.D  46.C  47.A  48.C  49.A
  50.B  51.B  52.D  53.A  54.B
  55.B  56.A  57.C  58.A  59.C
  60.C  61.D  62.B  63.D  64.A
  第四大题第65至79小题,每题2分;第80至84小题,每题1分。共35分。
  65.B  66.B  67.D  68.D  69.A
  70.A  71.C  72.C  73.D  74.C
  75.A  76.B  77.C  78.C  79.A
  80.B  81.A  82.C  83.F  84.E

  第Ⅱ卷 (共45分)
  Ⅰ.翻译 共20分。
  参考答案(仅供阅卷老师参考)
  1.Their new house is far from the school.
  2.Don’t leave the light on when you are not in the room.
  3.I forgot to remind him of the time for the interview.
  4.Colorful umbrellas add to a lively atmosphere in the summer streets.
  5.No matter how hard the rain falls and the wind blows, the police keep to their posts.
  6.Doctors door-to-door visits save many old people’s trouble of going to hospital.
  评分标准
  1.第1~4题,每题3分。第5-6题,每题4分。
  2.在每题中,单词拼写、标点符号、大小写错误累计每两处扣1分。
  3.语法错误每处扣1分,每句同类语法错误不重复扣分。
  4.译文没有用所给单词:扣1分。
  II.写作 共25分。
  档次 内容 语言 组织结构
  A 9-10 9-10 5-4
  B 7-8 7-8 3
  C 5-6 5-6 2
  D 3-4 3-4 1
  E 0-2 0-2 0
  评分标准:
  1.本题总分为25分:其中内容10分,语言10分,组织强构5分。
  2.评分时应注意的主要方面:内容要点,应用词汇和语法结构的数量和准确性及上下文的连惯性。
  3.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定所属档次,然后对照相应的组织结构档次给予加分。其中,内容和语言两部分相加,得15分或以上者,可考虚加4-5分,15 分以上下只只能考虑加0,1,2,3分。
  4.词数少于70,总分最多不超过10分。
  各档次给分要求:
  内容部分
  A.内容充实,主题突出,详略得当。
  B.内容较充实,能表达出作文要求。
  C.内容基本充实,尚能表达出作文要求。
  D.漏掉或未能写清楚主要内容,有些内容与主题无关。
  E.明显遗漏主要内容,严重离题。
  语言部分
  A.具有很好的语言表达能力,语法结构正确或有些小错误,主要因为使用了较复杂结构或词汇所致。
  B.具有较强的语言表达能力,语法结构和词汇的应用基本正确,错误主要是因为尝试较复杂结构或词汇所致。
  C.有一些语法结构和词汇方面的错误,但不影响理解。
  D.语法结构与词汇错误较多,影响了对内容的理解。
  组织结构部分
  A.自然地使用了语句间的连接成分,全文流畅结构紧凑。句子结构多样,词汇丰富。
  B.能使用语间连接成分,全文流畅结构紧凑。句子结构多样,词汇较丰富。
  C.能使用简单的语句间连接成分,全文内容连贯。句子结构有一定的变化,词汇使用得当。
  D.尚能使用语句间连接成分,语言连贯性较差。句子结构单调,词汇较贫乏。
  E.缺乏语句间的连接成分,语言不连贯。词不达意。

12
百科词条:答案 试题 英语
收藏